Veelgestelde vragen

Voor wie is de antisnurkbeugel van De Snurkdokter?

De antisnurkbeugel van De Snurkdokter is voor snurkers die niet de diagnose slaapapneu (OSAS) hebben. Patiënten met slaapapneu worden vaak doorverwezen naar een medisch slaapteam en krijgen hun zorg vergoed door de zorgverzekeraar. Veel mensen met snurkproblemen hebben ernstige klachten, maar krijgen niets vergoed. De Snurkdokter helpt hen met een betaalbare en effectieve snurkoplossing.

Welke factoren veroorzaken gesnurk?

Overgewicht, alcoholconsumptie en roken zijn de drie belangrijkste veroorzakers van gesnurk.

Wat is het verschil tussen snurken en slaapapneu?

Slaapapneu houdt onder meer in dat uw adem minimaal vijf keer per uur stopt tijdens de slaap. Bij snurken stokt uw adem minder dan vijf keer per uur, maar heeft u wel last van snurkklachten zoals concentratieproblemen en vermoeidheid. De antisnurkbeugel van De Snurkdokter helpt deze klachten op te lossen. Vermoedt u dat u last heeft van een apneu? Raadpleeg dan uw huisarts.

Wordt de antisnurkbeugel van De Snurkdokter vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, alleen bij slaapapneu komt u in aanmerking voor vergoeding. De Snurkdokter is er juist voor diegenen die niet in aanmerking komen voor een vergoeding en toch een oplossing willen voor hun gesnurk. We houden de prijs laag en de kwaliteit hoogstaand.

Waarom is de antisnurkbeugel wetenschappelijk bewezen effectief?

Verschillende wetenschappelijke studies vergeleken het gebruik van huis-tuin-en-keukenbitjes met een op maat gemaakte antisnurkbeugel, zoals die van De Snurkdokter. Daaruit bleek dat maatwerk twee keer zo vaak effectief was als het andere middel. Ook MKA-chirurg Erik Nout van De Snurkdokter deed veel onderzoek naar slaapapneu en is enthousiast over de positieve effecten.

Waarom wordt de antisnurkbeugel aangemeten door een mondhygiënist?

Uw zorgen laten wij het liefste over aan de meest ervaren professionals. Mondhygiënisten zijn bedreven in het maken van gebitsafdrukken en beoordelen of uw mondgezondheid goed is. Dat is essentieel voor het plaatsen van een antisnurkbeugel.

Kan ik zonder tanden ook een antisnurkbeugel gebruiken?

Ja, maar alleen als u een klikgebit of implantaten heeft in zowel de boven- als onderkaak.

Pin It on Pinterest