Bedankt voor het invullen van de snurktest. Hieronder vind je de resultaten.

Resultaat snurktest:

Je vertoont laag tot gemiddeld risico op slaapapneu en ervaart last van snurken

Uit de test blijkt dat je milde vermoeidheidklachten ervaart, wat mogelijk wijst op laag tot gemiddeld risico op het obstructief slaapapneusyndroom (OSAS). Mensen met OSAS ervaren herhaalde belemmering van de bovenste luchtwegen tijdens de slaap; wat zich uit in snurken, ademstilstanden, slaperigheid overdag en vermoeidheid.

Om deze symptomen te verminderen, kan in onze praktijk een anti-snurkbeugel (MRA) worden aangemeten, mits jouw gebitssituatie geschikt is. Een anti-snurkbeugel is de goedkoopste oplossing en is in 96% van de gevallen effectief! In sommige aanvullende zorgverzekeringen wordt de behandeling voor een anti-snurkbeugel (MRA) vergoed, maar het is verstandig om dit voor de zekerheid na te vragen bij je eigen zorgverzekeraar.

Resultaat gebitssituatie:

Door jouw gebitssituatie komt je momenteel niet in aanmerking voor een anti-snurkbeugel (MRA). De anti-snurkbeugel moet stevig genoeg worden ondersteund in de mond, wat betekent dat er voldoende tanden en kiezen aan beide kanten, zowel boven als onder, aanwezig moeten zijn.


Het is raadzaam om eerst jouw gebit te laten controleren door je eigen tandarts en indien nodig te laten verhelpen. Na beoordeling van het resultaat kan indien nodig alsnog een anti-snurkbeugel worden aangemeten.