Bedankt voor het invullen van de snurktest. Hieronder vind je de resultaten.

Resultaat snurktest:

Je vertoont een laag risico op slaapapneu, maar ervaart wel last van snurken

Er zijn geen bijzonderheden bij jou vastgesteld. Uit de snurktest blijkt echter dat je waarschijnlijk last hebt van snurk gerelateerde klachten. Er lijk geen indicatie te zijn voor het Obstructief Slaapapneusyndroom (OSAS). Waarschijnlijkheid heb je last van snurkproblemen.

Om deze symptomen te verminderen, kan in onze praktijk een anti-snurkbeugel (MRA) worden aangemeten, mits uw gebitssituatie geschikt is. Een anti-snurkbeugel is de goedkoopste oplossing en is in 96% van de gevallen effectief! In sommige aanvullende zorgverzekeringen wordt de behandeling voor een anti-snurkbeugel vergoed, maar het is verstandig om dit voor de zekerheid na te vragen bij uw eigen zorgverzekeraar.

Resultaat gebitssituatie:

Door jouw gebitssituatie komt je momenteel niet in aanmerking voor een anti-snurkbeugel (MRA). De anti-snurkbeugel moet stevig genoeg worden ondersteund in de mond, wat betekent dat er voldoende tanden en kiezen aan beide kanten, zowel boven als onder, aanwezig moeten zijn.


Het is raadzaam om eerst jouw gebit te laten controleren door je eigen tandarts en indien nodig te laten verhelpen. Na beoordeling van het resultaat kan indien nodig alsnog een anti-snurkbeugel worden aangemeten.