Over de Snurkdokter

Over De Snurkdokter

De Snurkdokter komt voort uit een samenwerking tussen Mond, Kaak en Aangezicht chirurg Erik Nout en ondernemer in de mondzorg Lucas Fasting.

Erik Nout:”Als MKA-chirurg maak ik integraal onderdeel uit van het slaapteam bij ons in het ziekenhuis. Ik zie daar dat patiënten die een oprecht probleem hebben met snurken buiten de boot vallen binnen de gereguleerde zorgpaden. Daarbij viel het me op dat er her en der op internet veel oplossingen door ondernemers worden aangeboden die niet effectief zijn. Zelf heb ik veel onderzoek gedaan op gebied van ademhalingsstops tijdens de slaap, waardoor ik veel waarde hecht aan wetenschappelijke bewezen oplossingen. Met De Snurkdokter willen we een hoog kwalitatieve oplossing voor deze mensen bieden waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. Met een betaalbare professionele anti-snurkbeugel die identiek is aan de beugel (MRA) die patiënten met ademstops in het ziekenhuis vergoed krijgen, hopen we een oplossing gecreëerd te hebben die voor iedereen, die snurkt, bereikbaar is.”

Lucas Fasting:”Als praktijkmanager van 2 praktijken voor mondhygiëne zie ik de toewijding waarmee mondhygiënisten patiënten behandelen. Hun expertise van de mondholte is groot. Als professionals kunnen ze een goede inschatting maken van de mondgezondheid en de staat van tanden en kiezen. Zij zijn dan ook de ideale partners om in dit kader op een verantwoorde wijze anti-snurkbeugels te vervaardigen bij cliënten.”

Samenwerking De Snurkdokter met Mondhygiënisten

De Snurkdokter heeft bewust gekozen om de samenwerking met de geselecteerde, mondhygiënisten te zoeken. Mondhygiënisten zijn nl. praktisch ingesteld en zien snel in of de anti-snurkbeugel het gewenste effect bij de cliënt gaat brengen. Tevens kunnen zij direct handelen indien er nog noodzakelijke behandelingen dienen te worden uitgevoerd alvorens de anti-snurkbeugel op een verantwoorde wijze te kunnen gebruiken.

Pin It on Pinterest